ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!! JOIN US NOW!

ΝΕΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ->(viewforum.php?f=5) ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Επιδότηση μέχρι 60% για εγκατάσταση Φ. αερίου

Η μπλέ φλόγα στο σπίτι σας...
Συστήματα & γνώμες εγκαταστάσεων-εξοπλισμού
User avatar
cosmic
Admin
Posts: 1450
Joined: 14 Oct 2014, 12:22
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 300 times
Been thanked: 227 times
Contact:
Status: Offline

Επιδότηση μέχρι 60% για εγκατάσταση Φ. αερίου

Postby cosmic » 14 Oct 2014, 19:18

Ανοίγει ο δρόμος για την αντικατάσταση της εγκατάστασης θέρμανσης με πετρέλαιο από φυσικό αέριο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τον κανονισμό της πολυκατοικίας και να μην είναι υποχρεωτική η άδεια της Γενικής Συνέλευσης.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να οδηγήσει εκατοντάδες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες αλλά και πολλούς Ελληνες που διαθέτουν μονοκατοικία να προχωρήσουν σε αλλαγή του καυστήρα πετρελαίου με εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Αρωγός στη μεγάλη αυτή αλλαγή γίνεται το υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο ανακοίνωσε την παροχή κινήτρων σε όσους θα στραφούν στη φθηνότερη και πιο φιλική στο περιβάλλον επιλογή του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον υπουργό, Γ. Μανιάτη:

* Η επιδότηση θα φτάνει έως και το 60% του κόστους που σημαίνει για μια αυτοτελή μονοκατοικία με κόστος μετατροπής 2000 το πρόγραμμα θα επιδοτήσει 1.000 ευρώ.

Σε μία μικρή πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση για δέκα διαμερίσματα και κόστος 5.000 θα δοθεί επιδότηση 3.000 ευρώ, ενώ σε μια πολυκατοικία με 20 διαμερίσματα και 9.000 κόστος η επιδότηση θα φτάσει τις 5.500 ευρώ.
Μόνο στην Αττική θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ και εκτιμάται πως θα επιδοτηθούν περίπου 30.000 νοικοκυριά, ενώ επιδοτήσεις θα δοθούν επίσης σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία από τις τοπικές εταιρείες παροχής.

Το οικονομικό όφελος από την επιδότηση αναμένεται να φτάσει έως και €5.500 για κάθε νέο οικιακό καταναλωτή φυσικού αερίου.

Μοναδικό κριτήριο που θα τεθεί θα είναι η τιμή ζώνης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με τις αιτήσεις να κατατίθενται μέχρι τις 30 Απριλίου 2015 και τα δικαιολογητικά να υποβάλλονται μέχρι τις 30 Ιουλίου 2015. Ωστόσο, όπως εκτιμάται από στελέχη της εταιρείας παροχής σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία ο συνολικός προϋπολογισμός θα απορροφηθεί πολύ νωρίτερα πιθανόν μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι εκτός της επιδότησης οι εταιρείες παροχής εφαρμόζουν και άλλα κίνητρα όπως εκπτώσεις στα τέλη σύνδεσης και άτοκες χρηματοδοτήσεις για αυτονομίες. Σημειώνεται τέλος ότι απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι σε περίπτωση που οξυνθεί η ουκρανική κρίση με τις προετοιμασίες και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να διακοπεί η τροφοδοσία αερίου για ευαίσθητες ομάδες όπως νοικοκυριά, νοσοκομεία και σχολεία.

Εξάλλου, αποκάλυψε ότι στο νομοσχέδιο για την αγορά του αερίου που θα τεθεί τις επόμενες εβδομάδες σε δημόσια διαβούλευση περιλαμβάνεται ρύθμιση που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να εγκαταστήσουν αυτόνομο σύστημα φυσικού αερίου σε πολυκατοικία ακόμα και χωράς τη σύμφωνη γνώμη του 50%+ της συνέλευσης. Ωστόσο όπως είπε το ΥΠΕΚΑ θα περιμένει τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για την τελική μορφή της ρύθμισης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής:

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ και τελεί υπό διαβούλευση, αποσκοπεί στην αποφόρτιση της ατμόσφαιρας και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα των μεγάλων αστικών κέντρων, με το φυσικό αέριο να αποτελεί την πλέον ουσιαστική λύση στην κατεύθυνση αυτή. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι από το 2000 μέχρι σήμερα στην Αττική έχουν εξοικονομηθεί 1.800 εκατ. τόνοι CO2 από την αντικατάσταση της χρήσης άλλων καυσίμων με φυσικό αέριο, ενώ εκτιμάται ότι η δράση θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξοικονόμηση περίπου 18 χιλιάδων τόνων CO2 ανά έτος.

Ο Υπουργός, κ. Μανιάτης, μεταξύ άλλων είπε ότι το πρόγραμμα θα βελτιώσει την καθημερινή ζωή των πολιτών αφού θα μειώσει κατά 40% το κόστος θέρμανσης. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι: “Ακόμα και μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο συνεχίζει να είναι τουλάχιστον 35% οικονομικότερο”.

Η ΕΠΑ Αττικής είναι ο διαχειριστής του προγράμματος για το λεκανοπέδιο και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Χρ. Μπαλάσκας δήλωσε σχετικά: «Για πρώτη φορά ενεργοποιείται πρόγραμμα επιδότησης για τη μετατροπή της εγκατάστασης θέρμανσης – κεντρικής ή αυτόνομης - σε χρήση φυσικού αερίου. Αποτελεί λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία για τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επιδότησης και να μειώσουν σημαντικά το κόστος θέρμανσης δεδομένης της εξοικονόμησης που προσφέρει το φυσικό αέριο και η οποία υπερβαίνει το 40%, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην πόλη μας».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι παράλληλα με το νέο πρόγραμμα επιδότησης, η ΕΠΑ Αττικής παρέχει έκπτωση στα τέλη σύνδεσης έως και 100% για νέες κεντρικές θερμάνσεις και 50% στα τέλη σύνδεσης μεμονωμένων διαμερισμάτων. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η εταιρεία ήδη εφαρμόζει χρηματοδοτικό πρόγραμμα σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και κατοίκους μεμονωμένων διαμερισμάτων το οποίο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες καταναλωτών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος επιδότησης.

Πληροφορίες σχετικά με τη δράση επιδότησης παρέχονται στην 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 1133, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΑ Αττικής www.aerioattikis.gr, στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ www.ypeka.gr, στο κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας επί της οδού Αμερικής 11 Αθήνα, καθώς και στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής.
Άραγε θα θυμάται κάποιος τ' όνομά μας
Της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια
Τα πάθη μας, τις λύπες, τα δεινά μας, άραγε υπήρξαμε ποτέ στα όνειρα μας?

User avatar
vega
Moderator
Posts: 381
Joined: 14 Oct 2014, 14:13
Has thanked: 10 times
Been thanked: 44 times
Status: Offline

Re: Επιδότηση μέχρι 60% για εγκατάσταση Φ. αερίου

Postby vega » 19 Oct 2014, 20:32

Κυκλοφόρησε άμεσα στο διαδίκτυο, αφήνοντας αιχμές......μπινελίκια κατά του πρωθυπουργού.

Image

Συμφωνώ απόλυτα, πολύ κακός χειρισμός πολιτικών αποφάσεων να αφήσουν από έξω την βιομάζα....αλλά ο Σαμαράς τι φταίει, μήπως έχει καμιά άποψη, η συνέβαλε καθόλου σε αυτήν την απόφαση ?

Στο επιτελείο του που παίρνει και τέτοιου είδους γρήγορες αποφάσεις έχουν μαύρα μεσάνυχτα σχετικά με την βιομάζα.....τι ευθύνες να τους ρίξεις.

Είπαν λόγω του χειμώνα να δώσουν και κάτι στον κοσμάκη αφού δεν μπορούν να χαμηλώσουν την τιμή του πετρελαίου.

User avatar
cosmic
Admin
Posts: 1450
Joined: 14 Oct 2014, 12:22
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 300 times
Been thanked: 227 times
Contact:
Status: Offline

Re: Επιδότηση μέχρι 60% για εγκατάσταση Φ. αερίου

Postby cosmic » 22 Oct 2014, 13:22

Εγω θα σας θεσω βασικά και τεράστια θέματα που ενδεχομένως να μπλοκάρουν την όποια ανάπτυξη της βιομάζας και αντίστοιχα της επιδότησης αυτης. Γιατι ναι μεν μιλάμε όλοι και παραπονιούμαστε για το οτι δεν συμπεριλαμβάνουν την βιομάζα στις επιδοτήσεις, ΑΛΛΑ εχετε σκεφτεί ότι :

1) Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στις εγκαταστάσεις που γίνονται και στα καυσαέρια που βγαίνουν από τις καμινάδες μας! Πιστεύω ότι αν γίνοταν οι μισοι από εμας θα είχαμε να πληρωνουμε πρόστιμα!
2) Εισαγονται, κατασκευαζονται και πωλούνται σε μεγάλους αριθμούς μηχανηματα χωρίς καμία πιστοποίηση ως προς την απόδοση και τους ρυπους που βγαζουν.
3) Το πελλετ ειτε σε εγχωρια παραγωγή ή και εισαγόμενο ΔΕΝ εχει προδιαγραφές (πλην λίγων) και δεν γίνεται κανένας έλεγχος από τι υλικά είναι φτιαγμένα.
4) Το πελλετ ερχεται και μαυρο, καθώς παρασκευάζεται και στην χώρα μαύρο (χωρίς ίχνος τιμολογιου και απόδοσης ΦΠΑ) σε αντίθεση με το αέριο ότι είναι ξεκάθαρο και το κράτος έχεις έσοδα.
Άραγε θα θυμάται κάποιος τ' όνομά μας
Της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια
Τα πάθη μας, τις λύπες, τα δεινά μας, άραγε υπήρξαμε ποτέ στα όνειρα μας?

User avatar
cosmic
Admin
Posts: 1450
Joined: 14 Oct 2014, 12:22
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 300 times
Been thanked: 227 times
Contact:
Status: Offline

Re: Επιδότηση μέχρι 60% για εγκατάσταση Φ. αερίου

Postby cosmic » 22 Oct 2014, 13:22

Υπολογισε και τον μεσο Ελληνα που μπροστα στο να αγορασει εναν λεβητα-σομπα φθηνα δεν τον ενδιαφερει τιποτα μα τιποτα αλλο! Επισης συνυπολογισε οτι αλλοι καινε παλετες, αλλοι νοβοπαν κτλ κτλ στις συσκευές καυσης...

Και με την θεωρητικη σκοπια δυστυχως ακρη δεν θα βγαλουμε ποτε. Εδω θελει απλα και ευκολα βηματακια για να το κοντρολαρεις αρχικα (και μετα μιλας και για επιδοτησεις)! Παραδειγμα επι του πρακτικου :

1) Ελεγχος όλων των μοναδων - λεβητοποιων της χωρας και πιστοποιηση οσων διαθετουν τα κριτηρια που υπαρχουν στην Ευρωπη. Οσοι ΔΕΝ απλα πανε σπιτια τους ή αλλαζουν την κατασκευη τους για να ειναι εντος οριων.
2) Καμια εισαγωγη ή μεταφορα μηχανηματων (ακομη και ιδιωτων) που δεν εχουν πιστοποιηση!
3) Στην οποια αγορά μηχανηματος καυσης να υπαρχει επιβλεπων μηχανικος, ο οποιος με αναλυτη καυσαεριων θα μπορει να πιστοποιει την σωστη λειτουργια! Το κρατος απλα θα πρεπει σε δειγμα μηχανικων να κανει ελεγχους και να βλεπει τους αναλυτες - σε οποιους βρει πειραγμενους να του ριχνει βαρια προστιμα και αν συνεχισουν να τους περνει την αδεια

Και παμε και στα περι πελλετ και βιομαζας ως καυσιμη υλη (βαρια αυτα που θα πω δυστυχως) :

1) Πιστοποιηση της εγχωριας παραγωγης και α υλης μεσω ολιγαριθμου οργανισμου του υπουργειου περιβαλλοντος ή και των Πανεπιστημιων.
2) Καμια εισαγωγη πελλετ χωρις εγκυρη πιστοποιηση απο οργανισμους ή ξενα Πανεπιστημια και αντιστοιχα ελεγχος δειγματοληπτικος επι των εισαγωγων.
3) Απαγορευση καυσης ξυλου στις αστικες περιοχες ΑΝ ΔΕΝ υπαρχει βεβαιωση απο τον μηχανικο που λεγαμε παραπανω για την συσκευη και τα καυσαερια που βγαζει
4) Επίσης απαγορευση σε ημιαστικες και αστικες περιοχες της καυσης πυρηνα, πυρηνοξυλου κτλ κτλ

Λεω και ζηταω αραγε πολλα??? χαχαχαχα
Άραγε θα θυμάται κάποιος τ' όνομά μας
Της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια
Τα πάθη μας, τις λύπες, τα δεινά μας, άραγε υπήρξαμε ποτέ στα όνειρα μας?

User avatar
miknak
Νέος και ωραίος
Posts: 17
Joined: 30 Dec 2014, 09:22
Status: Offline

Re: Επιδότηση μέχρι 60% για εγκατάσταση Φ. αερίου

Postby miknak » 31 Dec 2014, 09:14

Σε αυτή τη χώρα δεν μπορείς να κάνεις μακροχρόνιο προγραμματισμό για τίποτα, πόσο μάλλον για το θέμα της θέρμανσης!
Κάθε φορά που κάποιος τρόπος θερμανσης ακριβαίνει (κυρίως λόγω φορολόγησης) τρέχουμε να καταφύγουμε σε εναλλακτικό, μετά εκείνος ακριβαίνει αρχικά λόγω ζήτησης και αργότερα απο την έξτρα φορολόγηση που βάζει το κράτος και η διαφορά εξανεμίζεται.
Προβλέπω αφου βάλουν το κόσμο να εγκαταστήσει λέβητες φ.α. και πλέον μεγάλο ποσοστό του κόσμου το χρησιμοποιεί να το φορολογούνε υπέρμετρα και να αναρωτιέται ο καταναλωτής αν πρόλαβε να κάνει απόσβεση ή αν πλέον συμφέρει τόσο!!

User avatar
Nasikas
Νέος και ωραίος
Posts: 40
Joined: 19 Oct 2014, 23:28
Location: ΤΥΡΝΑΒΟΣ- ΣΜΙΞΗ - ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ
Contact:
Status: Offline

Re: Επιδότηση μέχρι 60% για εγκατάσταση Φ. αερίου

Postby Nasikas » 31 Dec 2014, 10:49

Συμφωνώ απόλυτα, πολύ κακός χειρισμός πολιτικών αποφάσεων να αφήσουν από έξω την βιομάζα....αλλά ο Σαμαράς τι φταίει, μήπως έχει καμιά άποψη, η συνέβαλε καθόλου σε αυτήν την απόφαση ?

Στο επιτελείο του που παίρνει και τέτοιου είδους γρήγορες αποφάσεις έχουν μαύρα μεσάνυχτα σχετικά με την βιομάζα.....τι ευθύνες να τους ρίξεις.

Ο Σαμαράς εχει ενημερωθει για τις αντίστοιχες δράσεις χωρων της ΕΕ.

Ρϊχνω γροθιες στα.....μουτρα μου, επειδή πληρωνα 2ευρα εγγραφης στην Τοπικη ΝΔ και μαζευα θείες για να εκλεγει προεδρος στην ΝΔ.
Εχει ενημερωθει προσωπικα και για το τεραστιο λαθρεμποριο της Βουλγαρίας και δεν κανει τίποτα.

24 και σημερα του εμειναν του προδοτη της ΠΟΛΑΝ :twisted:
Στα παιδιά μου θα αφήσω καθαρό μέτωπο -καθαρό όνομα - και τίποτα άλλο.

User avatar
nemesisam
Νέος και ωραίος
Posts: 16
Joined: 31 Dec 2014, 18:02
Status: Offline

Re: Επιδότηση μέχρι 60% για εγκατάσταση Φ. αερίου

Postby nemesisam » 31 Dec 2014, 18:19

Για εμας στην επαρχια...

User avatar
Gianna Christaki
Νέος και ωραίος
Posts: 16
Joined: 24 Dec 2014, 19:14
Status: Offline

Re: Επιδότηση μέχρι 60% για εγκατάσταση Φ. αερίου

Postby Gianna Christaki » 01 Jan 2015, 17:37

μακάρι να μπορεσει ο κοσμος να ζεστάνει το κοκκαλάκι του πιο οικονομικα!!
Απλά το βλέπω μάλλον απιθανο να γινει!

User avatar
lingfee
Νέος και ωραίος
Posts: 16
Joined: 30 Dec 2014, 15:19
Status: Offline

Re: Επιδότηση μέχρι 60% για εγκατάσταση Φ. αερίου

Postby lingfee » 02 Jan 2015, 01:29

Μην αγχωνεστε πλεον για τιποτα μετα τις 25 ερχεται ο Αλεξης ο σωσιας θα τα αλλαξει ολα! Χαχα παντως περα απο την πλακα μακαρι να κανει εστω και τα μισα απο οσα υποσχεται, αλλα δεν ξερω θα δειξει στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο... ;) :)

User avatar
xristina 37
Νέος και ωραίος
Posts: 18
Joined: 29 Dec 2014, 16:58
Status: Offline

Re: Επιδότηση μέχρι 60% για εγκατάσταση Φ. αερίου

Postby xristina 37 » 05 Jan 2015, 16:14

για την επαρχια παντως δεν βλεπω να γινεται κατι!


Return to “Φυσικό αέριο”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron

Login  •  Register