ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!! JOIN US NOW!

ΝΕΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ->(viewforum.php?f=5) ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Ηλιακά: “Συμπλήρωμα” θέρμανσης που εξοικονομεί καύσιμα

Ηλιακά συστήματα και υποβοήθηση θέρμανσης?
Δείξτε μας το πως εξοικονομεί κανείς με τον ήλιο
User avatar
cosmic
Admin
Posts: 1453
Joined: 14 Oct 2014, 12:22
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 300 times
Been thanked: 227 times
Contact:
Status: Offline

Ηλιακά: “Συμπλήρωμα” θέρμανσης που εξοικονομεί καύσιμα

Postby cosmic » 14 Oct 2014, 19:19

Image

Τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης, παρόλο που δεν αποτελούν λύση στην οποία θα μπορούσαμε να στηριχθούμε εξ ολοκλήρου για τη θέρμανση του σπιτιού μας, τελευταία, δεδομένης της επιτακτικής ανάγκης για μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, προσελκύουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη θέρμανση μιας κατοικίας, σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει έως και το 40%, γλιτώνοντάς μας έτσι από σημαντικά έξοδα.

Η βασική αρχή της λειτουργίας της ηλιακής θέρμανσης, η οποία συχνά συναντάται και με την ονομασία «Ηλιακή υποβοήθηση θέρμανσης» λόγω του ότι λειτουργεί υποστηρικτικά, είναι η τοποθέτηση συστοιχίας συλλεκτών στην ταράτσα ή τη στέγη του κτιρίου, οι οποίοι ζεσταίνουν νερό.

Το ζεστό νερό, στη συνέχεια, αποθηκεύεται σε ένα θερμοδοχείο (boiler) και στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της θέρμανσης του κτιρίου.Επίσης το σύστημα αυτό παράγει και ζεστό νερό χρήσης.

Ένα τέτοιο σύστημα, δεδομένου ότι η απόδοσή του εξαρτάται από τις συνθήκες ηλιοφάνειας, μπορεί να συμβάλει στο μέγιστο βαθμό κατά την αρχή και το τέλος της χειμερινής περιόδου (Οκτώβριο, Νοέμβριο, Μάρτιο, Απρίλιο) όταν οι ημέρες και οι ώρες ηλιοφάνειας είναι πολλές και οι ανάγκες της λειτουργίας του κεντρικού συστήματος θέρμανσης είναι μικρές, ενώ οι απώλειες λειτουργίας και αδράνειας του είναι σημαντικές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα σύστημα ηλιακής θέρμανσης μπορεί να τοποθετηθεί όχι μόνο σε νέες κατοικίες αλλά και σε παλιές ενώ, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι του χώρου, η εξοικονόμηση ενέργειας που γίνεται εγγυάται την γρήγορη απόσβεση της αξίας του συστήματος.


Image


Ιδανικός συνδυασμός για ενδοδαπέδια θέρμανση

Ένα σύστημα ηλιακής θέρμανσης μπορεί να συνδυαστεί με λέβητα, ενεργειακό τζάκι ή και αντλία θερμότητας αέρα-νερού για μέγιστη οικονομία.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας συνδυάζεται ιδανικά με την ενδοδαπέδια θέρμανση αλλά και την χρήση fan coils, ενώ δεν συνίσταται στην περίπτωση όπου ήδη χρησιμοποιούνται κλασσικά θερμαντικά σώματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ανθρώπους του χώρου, στην περίπτωση κατοικιών στην οποία υπάρχει ήδη ή πρόκειται να εγκατασταθεί ενδοδαπέδια θέρμανση επιβάλλεται η υποβοήθηση με ηλιακή ενέργεια καθώς, με μικρή σχετικά επιπλέον επένδυση και βέβαια ένα καλό σχεδιασμό, μπορεί εύκολα να επιτευχθεί εξοικονόμηση 30-50% της απαιτούμενης συμβατικής ενέργειας και με τα αντίστοιχα περιβαλλοντικά οφέλη.
Άραγε θα θυμάται κάποιος τ' όνομά μας
Της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια
Τα πάθη μας, τις λύπες, τα δεινά μας, άραγε υπήρξαμε ποτέ στα όνειρα μας?

User avatar
Gianna Christaki
Νέος και ωραίος
Posts: 16
Joined: 24 Dec 2014, 19:14
Status: Offline

Re: Ηλιακά: “Συμπλήρωμα” θέρμανσης που εξοικονομεί καύσιμα

Postby Gianna Christaki » 01 Jan 2015, 17:33

δεν ηξερα καν οτι υπάρχει τετοιο συστημα...
Εμεις που στην περιοχη μας εχουμε πολυ μεγαλη χρονικη περιοδο ηλιοφάνειας ( Ιεράπετρα), ισως θα πρεπει να το τσεκαρουμε...
Μου αρεσει πάρα πολύ η ιδέα...

mpoumpis
Status: Offline

Re: Ηλιακά: “Συμπλήρωμα” θέρμανσης που εξοικονομεί καύσιμα

Postby mpoumpis » 02 Jan 2015, 13:22

Φανταστικό και πραγματικά δεν ήξερα την ύπαρξη του!!

User avatar
FEI
Νέος και ωραίος
Posts: 10
Joined: 30 Dec 2014, 16:24
Status: Offline

Re: Ηλιακά: “Συμπλήρωμα” θέρμανσης που εξοικονομεί καύσιμα

Postby FEI » 02 Jan 2015, 16:07

Οικολογία και οικονομία!


Return to “Ηλιακά”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Login  •  Register