ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!! JOIN US NOW!

ΝΕΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ->(viewforum.php?f=5) ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Βιοενέργεια: μοχλοί ανάπτυξης σκουπίδια και κλιματική αλλαγή

Recycle - Reuse για να σώσουμε τον πλανήτη!
Να ενημερωθούμε, μπας και ευαισθητοποιηθούμε σαν λαός
User avatar
cosmic
Admin
Posts: 1450
Joined: 14 Oct 2014, 12:22
Location: Θεσσαλονίκη
Has thanked: 299 times
Been thanked: 227 times
Contact:
Status: Offline

Βιοενέργεια: μοχλοί ανάπτυξης σκουπίδια και κλιματική αλλαγή

Postby cosmic » 01 Nov 2014, 20:21

Η παγκόσμια εγκατεστημένη ισχύς βιοενέργειας (βιοκαύσιμα και βιοαέριο) θα αυξηθεί από τα 87,6 Γιγαβάτ το 2013 σε 165,1 Γιγαβάτ το 2025 χάρη στην αυξημένη υποστήριξη που θα παράσχουν σε αυτή την τεχνολογία ΑΠΕ οι κυβερνήσεις αλλά και στα μέτρα ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Global Data την τελευταία δεκαετία οι μεγαλύτερες αγορές βιοενέργειας στον κόσμο, δηλαδή η Βρετανία, η Γερμανία, η Βραζιλία, η Ινδία, η Κίνα και οι ΗΠΑ μεγεθύνθηκαν στο σύνολό τους πλην της τελευταίας κατά την τελευταία δεκαετία.
Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Global Data, Χαρσαβαρντάν Ρέντι Ναγκατάμ, “η ετήσια εγκατάσταση ισχύος από βιοενέργεια κορυφώθηκε το 2009 με 6,9 Γιγαβάτ. Ακολούθησε μια μικρή πτώση το 2010 λόγω μείωσης της νέας ισχύος στην Αμερική και την Ευρώπη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης”.
“Καθώς περισσότερες χώρες υιοθετούν την βιοενέργεια λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και κρατικής υποστήριξης, η νέα εγκατεστημένη ισχύς θα αυξηθεί μετά το 2015 παρότι δεν θα επανέλθουμε στα επίπεδα του 2009 πριν το 2021” πρόσθεσε.

Η ανάπτυξη της βιοενέργειας απαιτεί προς το παρόν κρατική υποστήριξη και κίνητρα όπως οι φοροαπαλλαγές και οι εγγυημένες τιμές πώλησης στο δίκτυο.
Σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις που προστάζουν μείωση των εκπομπών ρύπων, η βιοενέργεια αναμένεται να γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη ως τεχνολογία ΑΠΕ.
Μάλιστα, όπως εξηγεί ο Ναγκατάμ, “πρακτικές στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων όπως η κομποστοποίηση και η υγειονομική ταφή των αποβλήτων υποστηρίζουν έμμεσα την παραγωγή βιοενέργειας (από απορρίμματα και υπολείμματα παραγωγής) και πολλές εταιρείες του κλάδου εγκαθιστούν μονάδες βιοενέργειας συμπληρωματικά με το κυρίως έργο της επεξεργασίας των αποβλήτων.

Βιοαέριο από σκουπίδια στην Ηλεία

Μια τέτοια μονάδα πρόκειται να κατασκευαστεί στην Ηλεία όπου στη θέση Τριανταφυλλιά θα λειτουργήσει «Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας και Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Νομού Ηλείας».
Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία σύγχρονης Μονάδας Επεξεργασίας των Σύμμεικτων Αστικών Αποβλήτων του Νομού Ηλείας, η οποία θα περιλαμβάνει τα εξής βασικά τμήματα: Υποδοχή, Μονάδα Μηχανικής Διαλογής, Μονάδα Αναερόβιας Χώνευσης για παραγωγή βιοαερίου, Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας από βιοαέριο, Μονάδα Αερόβιας βιολογικής επεξεργασίας (κομποστοποίηση) για παραγωγή κόμποστ, Χώρο Υγειονομικής Ταφής των αδρανοποιημένων Υπολειμμάτων και δύο Μονάδες για την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων που προκύπτουν από τη λειτουργία του έργου.
Άραγε θα θυμάται κάποιος τ' όνομά μας
Της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια
Τα πάθη μας, τις λύπες, τα δεινά μας, άραγε υπήρξαμε ποτέ στα όνειρα μας?

Return to “Ανακύκλωση”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Login  •  Register