ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!! JOIN US NOW!

ΝΕΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ->(viewforum.php?f=5) ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Περιποιηση τριανταφυλλιας

Τι ποιο ωραίο από το σπίτι και τον κήπο μας?
Δείξτε το σπίτι ή τον κήπο σας στο eco-heating
User avatar
hrw19
Νέος και ωραίος
Posts: 16
Joined: 14 Feb 2015, 22:02
Been thanked: 6 times
Status: Offline

Περιποιηση τριανταφυλλιας

Postby hrw19 » 16 Feb 2015, 15:24

Η τ ρ ι α ν τ α φ υ λ λ ι ά είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα φυτά στην Ελλάδα.Και αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς συνδυάζει τρία πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα:

- ταιριάζει απόλυτα στο ελληνικό κλίμα,

- είναι εξαιρετικά ανθεκτική, και,

- μεγαλώνει γρήγορα προσφέροντας σε σύντομο χρονικό διάστημα τα γνωστά υπέροχα λουλούδια της.

Π ό τ ε φ υ τ ε ύ ε τ α ι :

Οι ιδανικοί μήνες θεωρούνται οι 2 πρώτοι της άνοιξης, δηλαδή ο Μάρτιος και ο Απρίλιος, όμως στην πράξη τριαναταφυλλιές μπορούμε να φυτέψουμε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου ακριβώς επειδή είναι ανθεκτικές στις αλλαγές του καιρού. Εάν επιλέξουμε να τις φυτέψουμε σε περίοδο όπου επικρατεί πολύ ζεστός καιρός, θα πρέπει να φροντίσουμε να ποτίζονται συχνά και με άφθονο νερό – για όσο διάστημα διαρκούν οι πολύ ζεστές ημέρες. Επίσης, θα πρέπει να προσέχουμε ώστε να τις φυτεύουμε σε σημεία με έδαφος υγρό και δροσερό καθώς επίσης και σε σημεία που θα μπορεί να τις 'βλέπει' συχνά ο ήλιος. Έτσι, καλό είναι ν' αποφεύγουμε να τις φυτεύουμε, π.χ. κάτω από μεγάλα δέντρα ή ψηλούς φράκτες οι οποίοι και θα εμποδίζουν την επαφή τους μαζί του.Π ο ι κ ι λ ί ε ς τ ρ ι α ν τ α φ υ λ λ ι ά ς :


Υπάρχουν πολλές ποικιλίες τριανταφυλλιάς – οι τρεις πλεον διαδεδομένες στην Ελλάδα είναι:

i. Η θαμνώδης με μεγάλα τριαντάφυλλα: πρόκειται για την κλασική τριανταφυλλιά που απαντούμε με μεγάλη συχνότητα σε κήπους και μπαλκόνια.

ii. Η αναρριχόμενη: με πυκνά κλαδιά και πλούσια ανθοφορία θεωρείται ιδανική για να στολίζει τους φράκτες των σπιτιών.

iii. Η τριανταφυλλιά νάνος: αδικημένη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ποικιλίες καθώς είναι πιο χαμηλή σε ύψος και κάνει μικρότερα άνθη (εξ' ου και η ονομασία ΄νάνος'). Θεωρείται ιδανική για χώρους όπως μικρά πατέρια, διάδρομοι κ.λ.π. και έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής τον τελευταίο καιρό. Ειδικά η τριανταφυλλιά νάνος με κόκκινα άνθη είναι πραγματικά χάρμα ιδέσθαι, στολίζοντας εξαιρετικά τους μικρούς χώρους στον κήπο μας.Κ λ ά δ ε μ α :

Η τριανταφυλλιά είναι ένα φυτό που ανταποκρίνεται άμεσα στη συχνή περιποίηση. Έτσι πέρα από το ΄κλασικό΄ κλάδεμα πριν το ξεκίνημα της νέας βλάστησης, είναι πολύ καλό να την περιποιούμαστε τακτικά αφαιρώντας ξερά κλαδάκια και φύλλα αλλά και τα άνθη που αρχίζουν να μαραίνονται. Ειδικά όσον αφορά τα μαραμένα άνθη αυτό έχει ως άμεση συνέπεια την επιτάχυνση της επόμενης ανθοφορίας.Λ ί π α ν σ η :

Για να πετύχουμε διαρκή και πλούσια ανθοφορία καλό είναι το διάστημα από την άνοιξη έως το τέλος του καλοκαιριού να την ενισχύουμε τακτικά με το ειδικό λίπασμα για τριανταφυλλιές το οποίο μπορούμε να βρούμε σε όλα τα εξιδικευμένα καταστήματα. Όταν προσθέτουμε το λίπασμα ας μην ξεχνάμε να σκαλίζουμε λίγο το χώμα γύρω από το φυτό – αυτό βοηθάει ιδιαίτερα στην σωστή απορρόφηση του λιπάσματος.
Να μένετε με αυτούς που σας κάνουν να χαμογελάτε.

User avatar
loboaplus
Νέος και ωραίος
Posts: 14
Joined: 20 Feb 2015, 12:12
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Περιποιηση τριανταφυλλιας

Postby loboaplus » 20 Feb 2015, 16:51

Για τη λίπανση της τριανταφυλλιάς θα πρότεινα έναν οικολογικό τρόπο! Να φτιάξουμε ένα απλό διάλυμα απο τσουκνίδες, που φύονται σε κάποιο μέρος του κήπου ή κάποιου χωραφιού και νερό! Ψεκάζουμε συχνά τα φύλλα αλλά ποτίζουμε και με αυτό γιατί είναι αρκετά δυναμωτικό!

User avatar
hrw19
Νέος και ωραίος
Posts: 16
Joined: 14 Feb 2015, 22:02
Been thanked: 6 times
Status: Offline

Re: Περιποιηση τριανταφυλλιας

Postby hrw19 » 24 Feb 2015, 15:32

Ναι συμφωνω αλλα μυριζει ασχημα κατα την παρασκευη... Βρωμαει και σε τσιμπανε οι τσουκνιδες χαχα
Να μένετε με αυτούς που σας κάνουν να χαμογελάτε.


Return to “Το σπίτι και ο κήπος μας”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Login  •  Register