ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!! JOIN US NOW!

ΝΕΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ->(viewforum.php?f=5) ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Για "φυσικό" μαγείρεμα...

Το είδες και το γούσταρες στο ίντερνετ?
Ε, τι καθεσαι? Δειξτο μας!
User avatar
totastath
Νέος και ωραίος
Posts: 21
Joined: 08 Feb 2015, 23:04
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Για "φυσικό" μαγείρεμα...

Postby totastath » 16 Feb 2015, 20:04

Αυτή η cob εστία μου άρεσε πάααρα πολύ!
Προφανώς είναι φτιαγμένη με τη μέθοδο που ονομάζεται rammed earth, δλδ τη συμπίεση βρεγμένου χώματος μέσα σε καλούπι. Αυτή η μέθοδος έχει απίστευτη αντοχή.
Attachments
add.jpg
add.jpg (12.57 KiB) Viewed 514 times

User avatar
Danae
Νέος και ωραίος
Posts: 19
Joined: 16 Feb 2015, 21:45
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Για "φυσικό" μαγείρεμα...

Postby Danae » 16 Feb 2015, 22:38

Δώστε μας μερικές πληροφορίες παραπάνω please...

User avatar
alexioan
Νέος και ωραίος
Posts: 14
Joined: 11 Feb 2015, 12:46
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Για "φυσικό" μαγείρεμα...

Postby alexioan » 17 Feb 2015, 10:34

Για εξωτερικό χώρο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάτι αντίστοιχο? Αν ναι με τι υλικά?

User avatar
totastath
Νέος και ωραίος
Posts: 21
Joined: 08 Feb 2015, 23:04
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Για "φυσικό" μαγείρεμα...

Postby totastath » 18 Feb 2015, 19:30

Τα υλικά είναι τα πιο φθηνά υλικά του κόσμου!
Είναι αυτά που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος απο την αρχή της ζωής του... Το βασικό είναι χώμα! Για συστολές-διαστολές χρειαζόμαστε άμμο και αντί για σίδερο, για να γίνει πιο στιβαρή η κατασκευή μας βάζουμε ψιλοκομμένο άχυρο.
Η αναλογία μεταξύ αργιλοχώματος (στην Ελλάδα σχεδόν όλα τα εδάφη είναι αργιλικά) και χώματος είναι 3 προς 1 αντίστοιχα. Άχυρο με το μάτι.
Η τελευταία στρώση δεν θέλει άχυρο.
Μπορείς να το φτιάξεις και σε εξωτερικό χώρο μα θα πρέπει να το προστατέψεις απο τη βροχή. Εκτός απο το σκέπασμα μπορεί να περαστεί εξωτερικά με ένα στρώμα χώματος, άμμου και να προσθέσουμε λίγα κακάκια απο άλογο και λίγες γιδότριχες. Ειδάλλως... ένα άσπρισμα με ασβέστη! Πιάνει πάντα!

User avatar
Bagelakis
Νέος και ωραίος
Posts: 13
Joined: 18 Feb 2015, 20:56
Status: Offline

Re: Για "φυσικό" μαγείρεμα...

Postby Bagelakis » 18 Feb 2015, 21:20

Πολύ καλό αλλά ή απορία μου είναι πως βγάζουμε τον καπνό έξω

User avatar
totastath
Νέος και ωραίος
Posts: 21
Joined: 08 Feb 2015, 23:04
Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Για "φυσικό" μαγείρεμα...

Postby totastath » 19 Feb 2015, 19:03

Αν παρατηρήσεις, στο βάθος έχει ένα συνηθισμένο μπουρί, οπότε με τον κλασικό τρόπο.


Return to “DIY videos & κατασκευές στο διαδίκτυο”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron

Login  •  Register