ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!!! JOIN US NOW!

ΝΕΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ->(viewforum.php?f=5) ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Πληροφορίες, λύσεις και κόλπα για DIY καταστάσεις

Για να μιλάνε οι πιο έμπειροι!!!
Πληροφορίες, μαγκιές και κόλπα, εντός...
User avatar
vega
Moderator
Posts: 381
Joined: 14 Oct 2014, 14:13
Has thanked: 10 times
Been thanked: 44 times
Status: Offline

Πληροφορίες, λύσεις και κόλπα για DIY καταστάσεις

Postby vega » 19 Oct 2014, 21:05

Η συγκόλληση τόξου ή ηλεκτροσυγκόλληση στηρίζεται στη δημιουργία ηλεκτρικού τόξου ανάμεσα στο κομμάτι, που θέλουμε να κολληθεί, και σε ένα ηλεκτρόδιο, που είναι ταυτόχρονα και συγκολλητικό μέσο. Για να γίνει αυτό, το ηλεκτρόδιο και το κομμάτι συνδέονται με τους ακροδέκτες γεννήτριας ηλεκτρικού ρεύματος. Στην πράξη, χρησιμοποιούνται ειδικές μηχανές που λέγονται μηχανές ηλεκτροσυγκόλλησης, οι οποίες χρησιμοποιούν συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα και παράγουν το ηλεκτρικό τόξο.

Image

Η διαδικασία της συγκόλλησης φαίνεται στο λόγω του ηλεκτρικού τόξου, αναπτύσσεται μεγάλη θερμοκρασία στη θέση κόλλησης, γύρω στους 4000 °C.
Στη θερμοκρασία αυτή το μέταλλο που συγκολλάται λιώνει, ενώ από πάνω του δημιουργείται ένα στρώμα αερίων, που προέρχονται από την επένδυση του
ηλεκτροδίου. Ταυτόχρονα με τη δημιουργία των αερίων, δημιουργείται πάνω από τη ραφή μία πάστα, επίσης από την επένδυση του ηλεκτροδίου. Η πάστα αυτή βοηθά στην τήξη του μετάλλου και εμποδίζει τη γρήγορη απόψυξη, που θα είχε συνέπεια να βαφεί η ραφή. Η ραφή συγκόλλησης προκύπτει από το λιωμένο μέταλλο που συγκολλάται και από λιωμένο μέταλλο του πυρήνα του ηλεκτρόδιου. Ο συγκολλητής, για να ξεκινήσει τη διαδικασία συγκόλλησης, χτυπά ή τρίβει το ηλεκτρόδιο πάνω στο προς συγκόλληση τεμάχιο και στη συνέχεια το
σηκώνει, διατηρώντας από κει και πέρα μία σταθερή απόσταση.

Υπάρχουν πολλών ειδών μηχανήματα και συγκολλήσεις μετάλλων με την μέθοδο του ηλεκτρικού τόξου. Η ηλεκτροσυγκόληση ίσως σε κάποιους φαίνεται απλή διαδικασία λόγω το υπάρχουν πολλές μικρές ερασιτεχνικές συσκευές, αλλά για να επιτύχουμε μια σωστή συγκόλληση χρειάζεται μεγάλη εμπειρία, σταθερό χέρι, και γνώσεις.

Η ηλεκτροσυγκόλληση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ορισμένα βασικά εξαρτήματα προστασίας. Αυτά είναι η μάσκα, που προστατεύει τα μάτια από τη λάμψη του ηλεκτρικού τόξου (δηλαδή από τις υπέρυθρες και υπεριώδεις ακτίνες που καταστρέφουν τον αμφιβληστροειδή του ματιού), τα γάντια, που προστατεύουν τα χέρια από πιθανά εγκαύματα και την ακτινοβολία, και η ποδιά που προστατεύει αντίστοιχα το υπόλοιπο σώμα.

Αν και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πιάσει έστω μια φορά την τσιμπίδα στα χέρια μας, για να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια συγκόλληση...χωρίς καμιά επιτυχία φυσικά, χρειαζόμαστε απαραίτητα τις συμβουλές και την γνώση ενός έμπειρου επαγγελματία, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να κάνουμε μια αξιοπρεπή συγκόλληση και όχι ορνιθοσκαλίσματα που την "τρώνε οι κότες"

Στην παρέα του e-heting έχουμε έναν γνώστη του είδους, και αυτό ήταν η αφορμή να ανοίξουμε αυτό το ωραίο θέμα που σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς, ιδίως την αφεντιά μου που μπορεί να έχω στο ενεργητικό μου χιλιάδες συγκολλήσεις, αλλά το χέρι ενός επαγγελματία για μια τέλεια ραφή δεν το είχα ποτέ.

User avatar
vega
Moderator
Posts: 381
Joined: 14 Oct 2014, 14:13
Has thanked: 10 times
Been thanked: 44 times
Status: Offline

Re: DIY : Πληροφορίες, λύσεις και κόλπα

Postby vega » 19 Oct 2014, 21:09

Αν δεν ξέρεις πως να πιάσεις, να σηκώσεις, και να μεταφέρεις μια πλάκα κόντρα πλακέ, γυψοσανίδας, νοβοπάν...η ότι άλλο "φύλλο" σε μεγάλη διάσταση...ιδού η λύση. Απλά στην γυψοσανίδα χρειάζεται μεγαλύτερη θηλιά στο σχοινί.

Image


Return to “Πληροφορίες, λύσεις και κόλπα για κατασκευές και μαστορέματα”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron

Login  •  Register